Мећавник је постављен на 700 метaра надморске висине, како доктори кажу – најбољој висини за живот човека. Као један од ретких хотела паркова у Србији, има спортску дворану димензија 27 метара са 13, поред ње сaлу за фитнес са најмодернијим справама за вежбање. У круг, око брда, на површини од два хектара, смештена је трим стаза, шеталиште које кривуда храстовом шумом и постаје уточиште за професионално трчање, али и сваку врсту шетње! Околина поменутих брда која су загрлила Мећавник – идеална је прилика за бициклисте: многобројне шумске трасе, али и шири макадамски друмови, више су него погодни за овај спорт.

Трим стаза

Трим стаза дуга 1.500 метара саставни је део Мећавника. Налази се на његовом југоисточном ободу: почиње на дну насеља, поред ”Сокаре”, и вијугаво се константно спушта ка подножју брда, до пруге и магистралном пута који ролази кроз Мокру Гору. Погодна је за рекреативну шетњу – подлога је земља или трава,

Тениски терени

На Мећавнику се налазе два тениска терена. Подлога је ”шљака”, а остали услови су у складу са стандардима: терени су ограђени високом оградом од плетене жице и осветљени за ноћно коришћење, што је посебан угођај за тенисере, аматере или професионалце… Терени су на располагању од 09:00 до 23:00 часа.

Теретана

Професионална теретана опремљена је најсавременијом опремом ”Panatta sport”. Са 18 различитих справа за вежбање, теретана је одговарајућа и за физичке припреме професионалних спортиста, али и за рекреацију гостију. Налази се у истом нивоу са спортском двораном, што олакшава њено наизменично коришћење са осталим спортистима или гостима. Сви корисници теретане вежбају

Масажа

Гости Мећавника могу користити масажу, такође у саставу комплекса Базена ”Милорад Чавић”. Просторија за масажу налази се у поткровљу изнад купалишта. Масажа се посебно наплаћује, а заказује – дан раније.

Сауне

Непосредно уз базен се налазе сауне. Загревају се ложењем или на струју. Гостима су на располагању ђакузи и топла лежаљка. Уз сауне се може користити и ”слана соба”, у период у од 20:00 до 22:00 часа, уз претходно заказивање преко Рецепције.

Базен “Милорад Чавић”

Базен се налази у ”горњем нивоу” КСЦ ”Проклета авлија”, у равни Трга Дијега Арманда Марадоне. Осим што је покривен – затвореног је типа, само за госте Мећавника. Купалиште је димензија 14 х 6,7 метара, а дубина воде је 1,6 метара. Базен има и параванима ограђену терасу за сунчање. Просечна температура

Кошаркашка дворана

Језгро Културно спортског центра (КСЦ) ”Проклета авлија” чини дворана димензија 27 х 12 метара, висине 7 метара, у којој је могуће играти одбојку, кошарку, мали фудбал и стони тенис. Погодна је и за појединачне спортове – борилачке и гимнастику.